måndag, mars 01, 2010

Ledare för Village till Mexico City, Mexico, 2010


Som ledare på Village har du viss erfarenhet av barn och/ellerungdomsengagemang, kanske genom ditt arbete eller dina fritidsintressen. Du är intresserad av fredsutbildning, är engagerad,vill utveckla dig själv och testa dina ledaregenskaper.

Inför lägret skräddarsyr du din delegations förberedelser, ser till att deltagarna lär känna varandra och arbetar med det tema som kan finnas. Tillsammans med föräldragruppen och lokalföreningen förbereder ni lägrets praktiska genomförande såsom resa och en presentation av er grupp. Förberedelserna inför lägret är en viktig del av ditt uppdrag och du bör därför bo i närheten av deltagarna/lokalföreningen så att ni enkelt kan träffas regelbundet.

Under lägret är du del av en internationell ledargrupp (totalt ca 25 personer) som planerar, genomför och utvärderar lägret och dess innehåll. Som ledare behöver du snabbt kunna växla mellan olika roller,såsom förälder, kompis eller förebild, allt utifrån deltagarnas och situationens behov. Du är en viktig del av att lägret uppnår sina mål och skapar en miljö för deltagarna att lära sig om ett fredligare samhälle.

Efter lägret fortsätter du träffa din delegation ett par gånger för att sammanfatta och prata om äventyret.

Efter lägret kommer du att ha utvecklat dina ledaregenskaper, dina färdigheter i interkulturell kommunikation och ha praktisk erfarenhet av fredsutbildning och konflikthantering.


Datum (för uppdraget): 2010-07-08 - 2010-08-04
CISV Göteborg
Funktion: Ledare
Program: Village (Barnby)
Ålder: 21+
Stad: Mexico City
Land: Mexico
Lokalförening: CISV Göteborg

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

Bloggintresserade