söndag, mars 18, 2007

Mannen från bergen

Inbunden. Ordfront förlag AB 2005-09. ISBN: 9170371180 / 91-7037-118-0 EAN: 9789170371189

Manuel Alavez liv har slagits i spillror.

Hans ena bror har dött en dramatisk död, hans andra bror sitter i fängelse i Sverige för narkotikahandel. Båda lurades de av en främling. Zapotekindianerna i Mexiko, det folk Manuel tillhör, kallar en sådan man för bhni guí’a, mannen från bergen. Han som lockar med rikedom och ett bekvämt liv men som i gengäld tar din själ.

När Manuel kommer till Sverige får han veta att den man som lockade hans bröder i fördärvet finns på en krog i Uppsala. Eva Willman är en arbetslös postkassörska som kämpar för ett bättre liv för sig och sina tonårssöner. Till sin förvåning får hon jobb som servitris på krogen Dakar i Uppsala, där Slobodan Andersson. I sina egna ögon är han stadens nye krögarkung. Men Slobodan och hans högra hand Armas sysslar också med affärer som inte tål dagens ljus. Det oroar dock inte Slobodan – han litar blint på sin tyste, hårdföre kompanjon.

En dag får han oväntat besök av polisen. Kriminalkommissarie Ann Lindell berättar att man hittat en man med avskuren hals i Fyrisån och att den döde med all säkerhet är Armas. Slobodan känner skräcken krama hans hjärta.

2 kommentarer:

alejandro aura sa...

Hola Blog, mi nombre es Alejandro Aura, soy poeta mexicano y vivo en Madrid. Tengo a mi vez un blog y quiero hacérselos saber para que se asomen a él y si les parece apropiado lo divulguen entre la comunidad de mexicanos en Suecia. Su acceso es:
http://alejandroaura.blogspot.com

Felicidades.

Julio Sueco sa...

Ok Don Alejandro, por estos días incluyo su link y pasaremos la info por los respectivos medios.

Bloggintresserade