torsdag, maj 01, 2008

Mycket skratt i mexikanska klassrum

Utbyteskorrespondenterna | För mexikaner är gränsen mellan privat- och yrkesliv mycket otydlig, något som märks under de mexikanska lektionerna. Ingen räcker upp handen for att få ordet, alla är delaktiga och det har hittills inte gått en lektion utan att hela klassrummet börjat skratta, skriver Ida Fransson, utbytesstudent i Mexico.

Det finns inte heller någon regel om när man har rast, vilket resulterar i att studenterna ofta kommer och går lite som de vill. Men det mest annorlunda är nog ändå den familjära stämningen som skapas i klassrummet; ingen räcker upp handen for att få ordet, alla är delaktiga och det har hittills inte gått en lektion utan att hela klassrummet börjat skratta. De mexikanska lektionerna är helt enkelt lika spännande som resten av Mexiko.

Mexikaner är ett nyfiket folk, vilket tillsammans med deras ovannämnda öppenhet kring privatlivet gör att nya bekantskaper alltid lyckas chocka mig med helt oväntade frågor. Mina klasskompisar är dessutom ofta väl pålästa om Sverige och vill veta mer om ishotellet, isbaren och städer som Jönköping, eller prata om sina släktingar som besökt Sverige.


Läs även andra bloggares åsikter om: , , .

Inga kommentarer:

Bloggintresserade